Bernal behoudt leiderstrui na tijdrit in Ronde van Zwitserland, Lampaert wint tijdrit

Egan Bernal heeft de eindzege in de Ronde van Zwitserland binnen handbereik. De Colombiaanse klimmer van Team Ineos hield in de individuele tijdrit van 19,2 kilometer het verschil met de binnen de perken op nummer Rohan Dennis en mag morgen in de koninginnenrit in de leiderstrui starten.

Wereldkampioen tijdrijden Dennis begon de tijdrit met een achterstand van 41 seconden op Bernal. Dennis kon slechts negentien seconden goed maken op de Colombiaan van Team Ineos.

Zondag staat nog de koninginnenrit in de Ronde van Zwitserland op het programma. Dan wacht de renners over een rit van 101 kilometer over drie klimmen: een van 13,3 kilometer à 8,5%, een van 12 kilometer à 7,4% en een van 11,5 kilometer à 7,7%.

De winst in de individuele tijdrit ging naar Yves Lampaert. De Belg van Deceuninck - Quick Step moest halverwege de tijdrit starten en verbeterde de tijd van Tom Scully. In het vervolg van de tijdrit kwam alleen Kasper Asgreen nog in de buurt van zijn teamgenoot, maar kwam vijf seconden te kort. Søren Kragh Andersen werd derde op tien seconden.