Bacuna bezorgt Curašao historische Gold Cup-zege

Curaçao heeft voor het eerst in de historie een wedstrijd op de Gold Cup gewonnen. Het werd 1-0 tegen Honduras. Doelpuntenmaker was Leandro Bacuna. Ook doelman Eloy Room speelde een belangrijke rol deze wedstrijd. 

In de nacht van vrijdag op zaterdag (Nederlandse tijd) liet Bacuna zich in Houston tot matchwinner kronen. Vijf minuten voor de pauze gaf Gevaro Nepomuceno de bal vanaf de rechterflank laag voor, waarna de middenvelder van Cardiff City koeltjes afrondde. Tegen de verhoudingen in werd het 1-0. De rake schuiver van Bacuna was voor Curaçao het allereerste doelpunt ooit op de Gold Cup.

Twee jaar geleden tijdens de eerste deelname ging het land zonder treffer naar huis. Het verloor toen met 2-0 van Jamaica, El Salvador en Mexico. Het eerste groepsduel van deze editie werd tegen Jamaica met 1-0 verloren. 

De meeste aandacht ging na afloop echter uit naar doelman Room. Honduras kreeg kans op kans, maar telkens bleek de PSV'er (die deze zomer op zoek gaat naar een nieuwe club) een sta-in-de-weg. Één keer werd hij toch gepasseerd, maar de treffer van Rubilio Castillo werd na een uur (terecht) afgekeurd wegens buitenspel.

El Salvador en Jamaica speelden met 0-0 gelijkspel. Jamaica en El Salvador hebben nu vier punten en Curaçao drie. Honduras is nog puntloos. Curaçao sluit de groepsfase af tegen Jamaica. Er moet gewonnen worden om de kwartfinales te halen. 

 

Historische Gold Cup-zege Curaçao. (Bron: YouTube)

Room vangt weer een bal en hield zijn doel schoon. (PRO SHOTS/SIPA USA)
Room vangt weer een bal en hield zijn doel schoon. (PRO SHOTS/SIPA USA)