FOK! Wat een weer: wisselend bewolkt en opklaringen

De dag begint op veel plaatsen zonnig. In de loop van de dag ontstaan er meer stapelwolken en soms drijft er dunne sluierbewolking over. Vanavond lossen de stapelwolken op. Het blijft droog. De middagtemperaturen lopen uiteen van 19°C aan de noordkust tot 25°C in het zuidoosten. Er staat een zwakke tot matige noordoostelijke wind. In de middag draait de wind aan de noordkust en op de westelijke stranden naar een noordelijke richting en wordt dan af en toe vrij krachtig.

Komende nacht is er alleen wat sluierbewolking en blijft het droog. De minimumtemperatuur is ongeveer 12°C. De oost- tot noordoostenwind neemt af naar zwak tot matig.

Zondag overdag is het vrij zonnig, al komt er in de loop van de dag wat meer sluierbewolking. Het blijft droog. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 25°C in het noordelijk kustgebied tot ongeveer 30°C in het zuid(oost)en. De overwegend oostelijke wind is zwak tot matig, vlak aan zee draait de wind naar een noordelijke richting en kan daar voor verkoeling zorgen. (Bron: KNMI)

Dreigende lucht gisteravond in Purmerend (Foto: spylacopa_68 )
Dreigende lucht gisteravond in Purmerend (Foto: spylacopa_68 )

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.