Bernal verstevigt leiding in Ronde van Zwitserland na zege op Gotthardpass

In de Ronde van Zwitserland heeft leider Egan Bernal laten zien dat hij in goede vorm is. De Colombiaanse klimmer van Team Ineos won de zevende etappe met aankomst op de zware beklimming van de Sankt Gotthardpass.

De zevende etappe was er weer een voor de klimmers. De eerste honderd kilometer waren grotendeels over vlakke wegen, maar in de laatste honderd kilometers moest er flink geklommen worden. Eerst was er de beklimming van de Lukmanierpas en daarna was de finish op de Gotthardpass.

Ondanks de twee zware beklimmingen in de laatste honderd kilometer deed het peloton het niet rustig aan. Vanaf de start werd er al hard gefietst en na één uur wedstrijd was nog niemand weggeraakt. Daarna slaagde er een kopgroep van acht er wel in, met daarbij de Nederlander Koen Bouwman.

De kopgroep kreeg nooit veel ruimte van het peloton en het werd al snel duidelijk dat de winnaar uit het peloton zou komen. Op de slotklim liet Enric Mas zich als eerste van de favorieten zien. De Spanjaard trok op vijf kilometer van de streep ten aanval. Hij pakte een handvol secondes voorsprong, waarna Bernal er op drie kilometer van de streep eraan begon. De Colombiaan reed iedereen uit het wiel en pakte zo de ritzege in de zevende etappe van de Ronde van Zwitserland. Rohan Dennis kon de schade enigszins beperkt houden dankzij het werk van Domenico Pozzovivo en kwam op 23 seconden binnen van de winnaar.

In het algemeen klassement heeft Dennis een achterstand van 41 seconden op Bernal. Morgen wacht de renners een individuele tijdrit van 20 kilometer. Daar zal wereldkampioen tijdrijden Dennis zijn achterstand goed kunnen maken op Bernal.