'Amerikaanse aanval op Iran op laatste moment afgeblazen'

President Donald Trump zou op het laatste moment een militaire aanval op Iran af hebben geblazen, zo melden bronnen tegenover The New York Times. De spanningen tussen de landen zijn de laatste tijd weer flink opgelopen en nadat donderdag een in Iraans of internationaal luchtruim vliegende Amerikaanse drone neer werd gehaald was het weer hommeles.

Trump liet weten dat Iran een grote fout maakte en op de vraag of er vergeldingsacties zouden volgen was hij niet helemaal duidelijk: "Je zult het wel zien." Ingewijden melden dat de hoogste officieren in het Witte Huis donderdag bij elkaar zijn gekomen om militaire acties te bespreken, met name om raketopslagplaatsen in Iran te vernietigen. Naar verluidt waren de vliegtuigen al onderweg en hadden gevechtsschepen hun posities al ingenomen.

Op het laatste moment blies Trump de actie dan toch weer af, waarom is nog onduidelijk. Ook is niet duidelijk of de aanval later alsnog plaats zal vinden. Het Witte Huis heeft nog niet gereageerd op het al dan niet afblazen van een aanval op Iran.