NBA: Toptalent Williamson als nummer één naar Pelicans

In het Barclays Center in Brooklyn is donderdagavond de draft in de NBA gehouden, waar de teams nieuwe spelers uit kunnen kiezen. In totaal werden er zestig spelers gekozen in twee ronden, voornamelijk afkomstig uit het collegesysteem, aangevuld met internationale spelers.

De New Orleans Pelicans mochten als eerste kiezen en niet geheel verrassend viel de keuze op Zion Williamson. De 18-jarige power forward maakte in zijn juniorjaar bij de Duke Blue Devils bijzonder veel indruk en was dan ook de topfavoriet om als nummer één uit de draft de NBA in te gaan.

Zijn ploeggenoot RJ Barrett werd door de New York Knicks als derde gekozen, de tweede keuze - op naam van de Memphis Grizzlies - viel op Murray State Racers-speler Ja Morant. De Virginia Cavaliers pakten de collegetitel en De'Andre Hunter werd door de Atlanta Hawks als vierde gekozen, teamgenoot Ty Jerome gaat als nummer 24 naar de Philadelphia 76ers en Kyle Guy komt als nummer 55 terecht bij de Knicks.

De als eerste gekozen niet-collegespeler werd de Fransman Sekou Doumbouya. De power forward van CSP Limoges werd door de Detroit Pistons als vijftiende gekozen, vlak voor onder meer de - tot nu - in Servië spelende Georgiër Goga Bitadze (Indiana Pacers) en de in Slovenië spelende Kroaat Luka Samanic (San Antonio Spurs).

Williamson gekozen als nummer één (Bron: YouTube)