NHL 20 krijgt Battle Royale

Electronic Arts heeft NHL 20 aangekondigd. De sportgame krijgt, hoe kan het ook bijna anders, een Battle Royale modus, Eliminator genaamd.

De Eliminator-modus in NHL 20 heeft een One- en Three-variant. In One strijden 81 spelers tegen elkaar in wat EA een 'survivaltoernooi' noemt dat uitgespeeld wordt tot één speler wint. Net zoals in de Ones-modus in NHL 19 gaat dat niet tegelijkertijd. In elke groep vechten drie spelers het solo uit. De winnaars daarvan gaan door in een volgende groep van drie spelers totdat één speler de winnaar is. In de Three-variant van Eliminator zullen teams van drie wedstrijden spelen totdat een team overblijft.

De Real Player Motion (RPM)-engine is verbeterd om bewegingen nog realistischer te maken. Dit jaar worden er Signature Shots geintroduceerd die de meest herkenbare stijlen van de grootste NHL-sterren nabootsen. Honderden nieuwe shot-animaties zijn erbij gekomen en passes en puck-pick-ups zijn vloeiender waardoor de actie op het ijs ook sneller gaat.

NHL 20 heeft natuurlijk aanpassingen in verschillende modi. De Hockey Ultimate Team-modus voegt een functie toe met de naam Squad Battles. Spelers concurreren met hun fantasieteam tegen squadrons gemaakt door beroemde mensen zoals zangers, atleten van andere sporten. Bovendien worden er meer Icon-spelers aan de Hockey Ultimate Team-modus toegevoegd, waardoor het totale aantal op meer dan 400 komt.

De online hub, World of Chel, krijgt in NHL 20 wekelijkse in-game-evenementen, Chel Challenges genaamd. Spelers kunnen die voltooien om customization-items en XP te verdienen. In totaal zijn er meer dan 2000 aanpassingsitems voor spelers om een uniek digitale speler te creëren.

NHL 20 komt 13 september uit op PlayStation 4 en Xbox One. De Deluxe en Ultimate Editions zijn drie dagen eerder te spelen. Abonnees van EA Access vanaf 5 september een demo van NHL 20 spelen.