World of Tanks Blitz viert vijfjarig bestaan

World of Tanks Blitz, de mobiele titel van Wargaming, viert twee mijlpalen deze maand: 120 miljoen downloads wereldwijd en zijn 5-jarig jubileum.

Op 26 juni bestaat de game 5 jaar. Om dat te vieren krijgen spelers speciale goodies tot aan die datum. Het spel is als eerst uitgebracht op iOS en kwam later uit op Android, MacOS, Steam en Windows 10. World of Tanks Blitz heeft met al deze versise bij elkaar meer dan 120 miljoen downloads
wereldwijd gehaald. Er is een dagelijks 1,5 miljoen actieve gamers laat Wargaming weten.

Om de vijfde verjaardag van Blitz te viere, is een week met festiviteiten gepland vanaf 19 juni. Tankers zullen dat zijn in staat om het uit te vechten voor 75 verschillende soorten giftboxes, die elk verschillende beloningen bevatten van boosters tot Premium-voertuigen. Drie van deze voertuigen zijn helemaal nieuw: ze zijn hightech varianten van drie iconische tanks - de T-34, de Sherman Firefly en de ELC bis. Bovendien wordt iedereen die zich tijdens de feestweek aanmeldt beloond met een speciale cadeau dat 5 dagen Premium, de Duitse Pz. III A en een verzameling zeldzame boosters bevat. Op 26 juni krijgen spelers vijf keer zoveel ervaring voor hun eerste overwinning met elke tank.

Bij de lancering bood World of Tanks Blitz spelers 90 historische voertuigen uit 3 landen. Nu bevat de game meer dan 370 gepantserde voertuigen uit 8 landen. Er is ook een speciaal onbestaand land in het spel dat alternatieve historie, fantasy en sci-fi combineert: met machines van Warhammer 40.000 en Valkyria Chronicles, en unieke tanks gemaakt door het Blitz-team en voertuigontwerpers zoals Gundam's Kunio Okawara en Peter Pound, Principal Vehicle Ontwerper voor Mad Max: Fury Road.

World of Tanks Blitz - 5 year (Foto: Wargaming)