Dumoulin stelt hoogtestage met enkele dagen uit

Tom Dumoulin heeft zijn hoogtestage uitgesteld met enkele dagen. Eerder melde zijn ploeg dat de 28-jarige Nederlander maandag aan zijn hoogtestage zou beginnen, maar de Limburger neemt langer rust om te herstellen van de operatie van zondag.

Dumoulin was zondag vertrokken naar La Plagne voor zijn hoogtestage. "Hij heeft me gisteren onderweg twee keer gebeld", legde trainer Hendrik Werner uit aan de NOS. "Hij stelde zich de vraag: ben ik er wel aan toe? Daarna draaide hij de auto om."

Vorige maand kwam Dumoulin in de vierde etappe van de Giro d'Italia zwaar ten val. Na de nodige rust startte de Maastrichtenaar anderhalve week geleden aan het Critérium du Dauphiné, maar dat reed Dumoulin niet uit, nadat hij na de zesde etappe weer irritaties kreeg in zijn knie.

Uit onderzoek in het medisch centrum van Hengelo bleek dat nog een stukje grind in zijn knie zat. Dat werd zondag verwijderd en zijn ploeg Sunweb maakte daarna bekend dat hij op hoogtestage zou gaan, maar dat is nu enkele dagen uitgesteld.