Viviani wint eindelijk weer eens, Thomas komt ten val in vierde rit Ronde van Zwitserland

Elia Viviani heeft eindelijk weer eens gewonnen. De Italiaans sprinter van Deceuninck - Quick Step won de vierde etappe van de Ronde van Zwitserland en daarmee boekte hij zijn eerste zege in drie maanden tijd. Toen was de Italiaans kampioen de sterkste in de derde rit van de Tirreno-Adriatico. Peter Sagan blijft leider in het algemeen klassement.

De vierde rit in de Ronde van Zwitserland was de laatste kans voor de pure sprinters in deze ronde. De etappe van Murten naar Arlesheim kende wel enkele heuveltjes, maar dat zou niet zwaar genoeg zijn om de pure sprinters te lossen. Lange tijd reed er een kopgroep van vier vooruit, met daarbij de Nederlander Taco van der Hoorn, maar in de laatste tien kilometer werden ze weer ingerekend door het peloton.

In het peloton ontbrak wel Geraint Thomas. De Tour de France-winnaar van vorig jaar kwam op 25 kilometer zwaar ten val en werd afgevoerd naar het ziekenhuis. De renner van Team Ineos greep direct naar zijn sleutelbeen, maar niet veel leek het toch mee te vallen. Toch kon hij zijn weg niet meer vervolgen en was er opnieuw een tegenslag voor Team Ineos.

Zonder Thomas ging het peloton gewoon verder en zou er in de laatste kilometer gesprint worden voor de overwinning. De sprint werd perfect op gang getrokken door Deceuninck - Quick Step, voor Viviani, die het afmaakte voor zijn ploeg. Michael Matthews werd op gepaste afstand tweede, voor Sagan.