Dumoulin na kleine ingreep verlost van stukje grind in knie

Tom Dumoulin heeft zondag alsnog een kleine ingreep ondergaan aan zijn knie. Bij de operatie is een stukje grind uit zijn knie verwijderd.

Dumoulin ging zaterdag niet meer van start in het t Critérium du Dauphiné, omdat de Nederlander van Sunweb te veel last had van knie. Die blessure liep hij op bij een valpartij in de Giro d'Italia, begin vorige maand.

Zondag heeft Dumoulin een kleine ingreep ondergaan aan zijn knie, zo liet Sunweb weten in het persbericht. "Bij die ingreep hebben ze iets weggehaald wat aanvankelijk leek op een carbonsplinter, maar het bleek een klein stukje gravel. We hebben besloten dit stuk te verwijderen, omdat het voor lichte irritatie zorgde", zo liet ploegarts Camiel Aldershof weten.

"Vanmorgen heeft Tom een testrit gereden en omdat alles goed is gegaan, is besloten om op trainingskamp te gaan. Hij kan zijn voorbereidingen voortzetten. Het herstel zal dagelijks in de gaten gehouden worden. Mogelijk worden de trainingsplannen aangepast, maar de tekenen zijn goed", aldus Aldershof.