Herrada klopt Bardet in eerste Mont Ventoux Dénivelé Challenge

Jesus Herrada heeft de Mont Ventoux Dénivelé Challenge gewonnen, een nieuwe wedstrijd op de kalender. De Spanjaard van Cofidis reed in de laatste 400 meter op de legendarische col weg bij zijn metgezel Romain Bardet. Rein Taaramäe maakt het eindpoduim compleet, maar wel op ruim één minuut van de winnaar.

De Mont Ventoux Dénivelé Challenge stond vandaag voor de eerste keer op de wedstrijdkalender. Het peloton wat aan de start kwam van deze wedstrijd was niet heel sterk, maar de organisatie kon wel rekenen op de start van Romain Bardet, die afgelopen nog de Dauphiné had gereden.

Zoals verwacht zou de beslissing dan ook vallen op de Mont Ventoux. De legendarische col in de Provence werd vanuit Bedoin beklommen. Op de klim bepaalde AG2R La Mondiale het tempo voor Bardet, die op iets minder dan negen kilometer zelf ten aanval trok. Jesus Herrada schoof makkelijk mee in het wiel.

De Fransman en de Spanjaard waren duidelijk de beste in de koers en het zou dan ook een tweestrijd worden tussen Bardet en Herrada. Bardet probeerde het onderweg meerdere malen, maar kreeg Herrada er niet af. In de laatste 400 meter was het duidelijk dat Herrada over de beste benen beschikte. Bij een forse tempovernselling moest Bardet Herrada laten gaan en schreef de Spanjaard van Cofidis de eerste editie van de Mont Ventoux Dénivelé Challenge op zijn naam. Bardet werd tweede op negen seconden.