Broertje Marquez pakt WK-leiding na Moto2-zege

Alex Marquez heeft de Grand Prix van Catalonië gewonnen in de Moto2. Het jongere broertje van MotoGP-kampioen Marc Marquez was de beste op het circuit van Barcelona en is tevens de nieuwe WK-leider.

Vanaf plek twee schoot Thomas Lüthi weg naar de leiding, voor polesitter Augusto Fernandez en Sam Lowes. Remy Gardner schoof al snel onderuit en de eerste drie sloegen een klein gaatje, hoewel Lowes al snel wat terugviel en gepasseerd werd door Alex Marquez en Fabio Di Giannantonio.

Lüthi en Fernandez duelleerden om de leiding en daar profiteerde Marquez van: hij sloot aan. WK-leider Lorenzo Baldassarri kende al geen lekkere race en vanaf de negende plek schoof hij tegen het asfalt. Marquez zette zich voorbij Fernandez, die ook gepasseerd werd door Di Giannantonio.

Dat laatste duurde dan weer niet lang, want de Italiaan ging onderuit. Halverwege de race reden Lüthi en Marquez op kop, op dik twee tellen gevolgd door Fernandez en Jorge Navarro. Met het einde in zicht nam Marquez het heft in handen en de Spanjaard sloeg een gat richting Lüthi.

Heel spannend werd het verder niet meer: Marquez was duidelijk de beste, Lüthi hield zijn tweede plek net vast door Navarro van het lijf te houden. Baldassarri zakte naar de vierde plek in het WK, waar Marquez de nieuwe leider is.