Van Baarle wint slotrit Dauphinť, Fuglsang eindwinnaar

Dylan van Baarle heeft opnieuw voor een succes gezorgd voor team Ineos in het Critérium du Dauphiné. De Nederlander was meegesprongen in een vroege vlucht en won een sprintje met Jack Haig voor de dagzege. Het is de tweede zege voor Ineos na de zege van Wout Poels zaterdag.

De eindwinst in het Critérium du Dauphiné ging naar Jakob Fuglsang. Ondanks dat de laatste rit over meerdere beklimmingen ging kwam de eindzege voor de Deen nooit in gevaar. Zijn ploeg Astana hield alles onder controle.

De laatste etappe in het Critérium du Dauphiné ging over meerdere beklimmingen, maar de echt zware beklimmingen zaten er niet in. De klassementsrenners konden dan ook geen verschil maken en werd er vooral naar elkaar gekeken. Toch waren er toch enkele verschuivingen in het klassement, maar dat had vooral te maken met de opgaves van Adam Yates en Steven Kruijswijk. Beide renners waren ziek en gaven onderweg op.

Waar in het peloton er weinig gebeurde was het uitkijken naar de strijd om de dagzege. Dylan van Baarle was meegegaan in de vroege vlucht van veertien renners en uiteindelijk bleven alleen Van Baarle en Jack Haig over. In de sprint liet Van Baarle Haig kansloos en boekte zo zijn eerste zege op WorldTour-niveau.