Sanchez wint na late aanval tweede rit Ronde van Zwitserland

De eerste rit in lijn in de Ronde van Zwitserland is gewonnen door Luis Leon Sanchez. De Spanjaard van Astana bleef het uitgedunde peloton net voor. Peter Sagan won de sprint van het peloton, voor Matteo Trentin. Kasper Asgreen werd vierde in de eerste etappe en neemt de leiderstrui over van Rohan Dennis.

Het parcours in de eerste etappe was simpel. De etappe bestond uit drie rondes van vijftig kilometer, met in iedere twee beklimmingen. Vanuit de start reden vier renners weg uit het peloton en hadden kregen een mooie voorsprong van het peloton. Op de eerste helling van de dag had Claudio Imhof het snel gezien en trok er alleen vandoor.

De drie achtervolgers werden in de tweede van de drie ronden ingerekend door het peloton, waar vooral Bahrain-Merida het kopwerk deed. Niet lang daarna nam Astana het over en ging de vaart in het peloton de hoogte in. Het duurde dan ook niet lang voordat Imhof werd ingerekend. Op 31 kilometer trok Omar Fraile (Astana) ten aanval en kreeg Mathias Frank en Kasper Asgreen met zich mee. Bij de laatste bonificatiesprint pakte Asgreen de nodige bonificatieseconden en ging in het virtuele klassement voorbij leider Rohan Dennis.

Alles kwam weer samen, al was er wel sprake van een uitgedund peloton. Daar lag er een kans voor de late aanvallers en daar profiteerde Luis Leon Sanchez optimaal van. De Spanjaard van Astana trok op tien kilometer van de streep ten aanval en kwam solo aan in Langnau im Emmental. Peter Sagan won de sprint voor de tweede plaats, voor Matteo Trentin.