Moto3-coureur Ramirez pakt eerste GP-zege in chaotische race

Marcos Ramirez heeft zijn eerste zege in de Moto3 te pakken. Op het circuit van Barcelona was de Spanjaard de beste tijdens de Grand Prix van Catalonië, waarin nogal wat heren onderuit gingen.

Bij de start nam Tony Arbolino de leiding over van polesitter Gabriel Rodrigo, die terugviel naar de zesde plek. Lorenzo Dalla Porta, Aron Canet, Ramirez en John McPhee voegden zich ook voorin, terwijl een goede tien man zich langzaam afsplitsten van de rest.

Voor Dalla Porta ging het al na een ronde of drie fout: hij reed aan de leiding, maar zijn Honda hield het uit het niks voor gezien en zijn race was klaar. Een ronde later schoven zes man stevig onderuit nadat Can Oncu voor een strike zorgde, waarbij vooral Albert Arenas hard door het grind rolde. Iedereen kon gelukkig wel op eigen kracht lopend vertrekken, dus de race kon ook gewoon door.

Na de helft van de race probeerde Jaume Masia zijn machine binnendoor bij Darryn Binder te drukken, zonder succes: Masia schoof onderuit. Nog geen ronde later ging ook Kazuki Masaki in de kopgroep tegen het asfalt en met twee ronden te gaan was het de beurt aan Rodrigo en Binder, bepaald niet voor het eerst.

Bij het ingaan van de laatste ronde was er nog geen touw aan vast te knoppen, hoewel Kaito Toba, Canet, Alonso Lopez, Ramirez en McPhee een gaatje hadden. Leider Toba lag een paar bochten voor de finish plots op het asfalt en McPhee ging met motor en al rechtdoor, terwijl Celestino Vietti ineens aansloot. Ramirez pakte de winst voor Canet, Vietti hield Lopez zowaar van het podium.