Herlings wint maar loopt ook nieuwe blessure op

Jeffrey Herlings is bij de MXGP van Letland opnieuw geblesseerd geraakt. Tijdens de opwarmingsronde voor de eerste race was de motorcrosser ten val gekomen en aangereden door een andere deelnemer. Hij wist de race vervolgens wel te winnen maar bij onderzoek in het ziekenhuis bleek dat een stuk bot van zijn scheenbeen afgebroken was.

Val van Jeffrey Herlings in MXGP van Letland (Bron: Youtube)

Na maanden herstel van een voetbreuk maakte Herlings in de vorige grand prix zijn rentree in het wereldkampioenschap. Met een vierde plaats in het daguitslag kon hij met een positief gevoel naar de wedstrijd in Letland uit kijken.

Na winst in de kwalificatierace op zaterdag leek de 24-jarige regerend wereldkampioen terug op zijn niveau te zijn. Bij de opwarmingsronde kwam hij echter ten val en werd vervolgens door Arminas Jasikonis op zijn voet geraakt. Ondanks de pijn won Herlings toch de eerste race. Een scan in het ziekenhuis wees echter uit dat een stuk bot van het scheenbeen afgebroken was. Maandag volgt nader onderzoek in een Belgische ziekenhuis. Hoe lang het herstel zal duren is nog niet bekend, deelnaam aan de tweede race in Letland kan hij in ieder geval vergeten.