Evenepoel ondanks val eindwinnaar Ronde van België, Coquard wint slotrit

Remco Evenepoel is de eindwinnaar geworden van de Ronde van België. Het 19-jarige Belgische kilometer kwam in de finale nog ten val, maar de valpartij was in de laatste 500 meter, waardoor Evenepoel dezelfde eindtijd krijgt als de winnaar. De winst in de slotetappe ging net zoals vorig jaar naar de Fransman Bryan Coquard.

De vijfde en laatste etappe in de Baloise Belgium Tour was een vlakke etappe van Tongeren naar Beringen over 158 kilometer. Er gebeurde niet veel in de slotrit.

Pas in het tweede deel van de wedstrijd reed er een kopgroep van zes weg. Het peloton had alle moeite om de kopgroep weer in te rekenen, maar gelukkig voor de sprinters lukte dat uiteindelijk wel in de laatste kilometer. De Nederlander Fabio Jakobsen was er op dat moment niet meer bij. Hij moest op drie kilometer van de streep lossen.

De sprint werd op gang gebracht door David van der Poel, maar de broer van Mathieu kwam daarbij zwaar ten val. Hij belande met meerdere renners in de hekken, terwijl aan de andere kant van de weg ook Evenepoel ten val kwam. Coquard was ontsnapt aan de valpartij en sprintte net zoals vorig jaar naar de winst in de slotetappe. In de top van het klassement verranderde er niks, waardoor Evenepoel zijn eerste eindwinst te pakken heeft op proefniveau, voor de Lotto-Soudal Belgen Victor Campenaerts en Tim Wellens.