MLB: werper krijgt bal in gezicht, maar loopt zelfstandig van veld

Dat het honkballen niet altijd even veilig is vannacht maar weer gebleken. In de wedstrijd tussen de Atlanta Braves en de Philadelphia Phillies kreeg werper Sean Newcomb de bal in zijn gezicht, maar kon hij gelukkig zelfstandig het veld verlaten.

In de derde inning tussen de Braves en de Phillies gebeurde waar elke werper in het honkballen voor vreest. Newcomb kreeg de bal tegen achterkant van zijn hoofd na een slag van J.T. Realmuto. De bal vertrok met 102 Mph van de honkbalknuppel. Iedereen schrok ervan, Realmuto hield de handen voor zijn mond, maar gelukkig stond Newcomb zelfstandig op en kon hij zonder hulp het veld verlaten. De wedstrijd was logischerwijs over voor de pitcher van de Braves. De wedstrijd werd overigens verloren met 8-7 van de Phillies en zo komt er een einde aan de zegereeks van de Braves. Na afloop verklaarde Newcomb dat hij zich goed voelde en de Braves liet weten dat hij het hersenschuddingsprotocol en andere medische checks goed heeft doorlopen.

Newcomb krijgt bal tegen hoofd, maar loopt zelfstandig van veld (Youtube.com)

In de wedstrijd tussen de Los Angeles Dodgers en de Chicago Cubs hebben de Cubs in de negende inning gewonnen. In de negende inning kwam Kenley Jansen, de closer van de Dodgers, op de heuvel om de wedstrijd in het voordeel van de Dodgers te beslissen bij een 1-0 voorsprong. In zijn eerste worp raakte Jansen meteen de slagman, waardoor die naar de eerste honk mocht. In de volgende slagbeurt sloeg Anthony Rizzo een homerun en zette de Cubs op een 2-1 voorsprong. Daarna herstelde Jansen zich wel met onder meer twee keer drie slag, maar kon de nederlaag niet voorkomen, omdat de closer van de Cubs Pedro Strop wel zijn job perfect uitvoerde.

 

Jansen geeft winst weg voor de Los Angeles Dodgers (Bron: Youtube.com)

Een andere Nederlander Jurickson Profar kende wel een goede avond. De 26-jarige tweede honkman van de Oakland Athletics kende een goede avond. Zijn ploeg won ruim met 11-4 en dat was mede te danken aan Profar. Hij sloeg drie honkslagen uit vier slagbeurten en was goed voor vier binnengeslagen punten.

Uitslagen MLB zaterdag:

Tampa Bay Rays - Los Angeles Angels 3-5
Baltimore Orioles - Boston Red Sox 2-7
Washington Nationals - Arizona Diamondbacks 3-10
San Francisco Giants - Milwaukee Brewers 8-7
Houston Astros - Toronto Blue Jays 7-2
Detroit Tigers - Cleveland Indians 2-4
Miami Marlins - Pittsburgh Pirates 4-3
Cincinnati Reds - Texas Rangers 3-4
New York Mets - St. Louis Cardinals 8-7
Minnesota Twins - Kansas City Royals 5-4
Chicago White Sox - New York Yankees 4-8
Atlanta Braves - Philadelphia Phillies 6-7
Colorado Rockies - San Diego Padres 14-8
Oakland Athletics - Seatlle Mariniers 11-2
Los Angeles Dodgers - Chicago Cubs 1-2