Automobilist zonder rijbewijs richt ravage aan

Een vermoedelijk dronken automobilist richtte vanmorgen om kwart voor 12 een enorme ravage aan in diverse straten in het Oude Noorden in Rotterdam. Negen auto's raakten beschadigd. De man, een 23-jarige Rotterdammer, bleek de auto even daarvoor te hebben gestolen en niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Hij is na een check in het ziekenhuis aangehouden.

Het mag een wonder heten dat er geen omstanders gewond zijn geraakt door de dollemansrit. De Rotterdammer reed met de zwarte pick-up tegen het verkeer in en over de stoep de Noordmolenstraat in, en ramde daarbij enkele auto’s en fietsen. Hij draaide daarna de Tollensstraat in om zijn weg te vervolgen. Ook dit ging niet zonder slag of stoot, onderweg botste hij tegen diverse geparkeerde auto’s.

"Echt een mafkees", volgens Aad van Maanen. Hij overmeesterde de bestuurder. "Ik zag hem tegen het verkeer en over de stoep rijden, hij raakte me bijna en toen heb ik gelijk mijn auto op de stoep gezet. Ik ben er vervolgens achteraan gerend."

Een poging weg te komen strandde tegen een boom. "Toen heb ik hem uit de auto getrokken. Met zijn trui rond zijn keel, zodat hij geen lucht meer kreeg." Van Maanen vertelt verder: "Het scheelde niet veel of er waren gewonden gevallen. Voor hij hier de straat in reed, schepte hij bijna een vrouw op een fiets. Die had hij net zo makkelijk dood kunnen rijden."

De auto zou gestolen zijn van een vriend van de dader. "Ze waren aan het drinken en die vriend dacht dat hij naar de wc ging, maar na tien minuten was hij nog niet terug", volgens ooggetuige Najib Kaurrehi tegen een verslaggever van RTV Rijnmond

Omdat de man een blaastest weigerde, is er een bloedtest afgenomen, die wordt opgestuurd naar het NFI voor onderzoek.