Heul veul regenwater!

Goeiedag allemaal!

De hemelsluizen stonden alwéér wagenwijd open. Dit leverde hier en daar zelfs weer wateroverlast op. Toch moet ik hierbij wel een kanttekening maken. Het droge oosten van het land greep opnieuw naast de prijzen. Daar viel slechts 5 tot 10 mm. In eerste instantie lieten de modellen de meeste regen in het oosten vallen, maar het ging toch anders. De koers van de storing die wijzigde uiteindelijk nog enigszins, zodat de meeste plensregens in het westen vielen. En daar is het al zo nat.

Hier volgen enkele cijfers: Roelofarendsveen 40 mm, Petten 42 mm, Bloemendaal aan Zee 38 mm, Krommenie 34 mm. En zo kunnen we nog even doorgaan. Over het algemeen viel er in het hele westen tussen de 20 en 45 mm regen. Dat is wat er ongeveer in een halve maand hoort te vallen. En dit was natuurlijk niet de eerste keer dat er zware neerslag voorkwam. Ook de afgelopen week trokken er soms zware buien over het land. 

Op sommige plaatsen in Noord-Holland is er al bijna 150 mm regen gevallen. En dat is vrij uniek voor een kustprovincie in de maand juni. In het oosten zijn er echter plaatsen die pas 20 tot 30 mm hebben opgevangen. De verschillen zijn dus enorm. 

De komende dagen is het een stuk rustiger en warmer. Er komt meer zon en het blijft op een enkele bui na tot woensdag op veel plaatsen droog. Op woensdag kan het dan weer 30 graden worden.

En dat wordt gevolgd door.... juist, onweersbuien.  

Zware bui (Foto: Stephan5)
Dit was één van de vele buien die over het westen van ons land trokken. Ik maakte deze foto vanaf een flat. Een pittig buitje dus. (Foto:Stephan5)