Achtervolging vanuit Amersfoort eindigt in Amsterdam

Door de melding van een alerte getuigen kan de politie, in de nacht van vrijdag 14 juni op zaterdag 15 juni, een man aanhouden die verdacht wordt van een inbraak op de Hanzeboulevard in Amersfoort. De recherche zoekt getuigen.

Rond 00:30 uur kwam er een melding binnen van een inbraak op de Hanzeboulevard in Amersfoort. Een alerte getuige gaf een goed signalement door van een auto die mogelijk bij de inbraak was betrokken. Een surveillerende agent hoorde de melding en zag de auto al snel rijden. Hij zette de achtervolging in waarop de automobilist ervandoor ging. 

Achtervolging
Er ontstond een lange achtervolging over de A1, A27, A12 en de A2. Uiteindelijk reed de vluchtauto Amsterdam in en kwam tot stilstand tegen een paal op de President Kennedylaan in Amsterdam. In de auto zat één man. Hij werd meteen aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Het gaat om een 46-jarige man uit Amsterdam.

Getuigen gezocht
De Amsterdammer wordt verdacht van een inbraak in een bedrijfspand aan de Hanzeboulevard in Amersfoort . Het onderzoek naar de inbraak gaat verder. De recherche wil graag getuigen spreken die iets afgelopen nacht hebben gezien, rond 00:30 uur, in de omgeving van de Hanzeboulevard. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie op 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem. 


Video: AT5