Dumoulin start niet meer in Dauphiné na irritatie aan knie

Tom Dumoulin gaat niet meer van start in de zevende etappe van het Critérium du Dauphiné. De wielrenner van Team Sunweb heeft te veel last van zijn knie, die hij vorige maand opliep bij een valpartij in de vierde etappe van de Giro d'Italia.

"Na de etappe voelde ik mij erg goed, maar gedurende de avond begon de irritatie in mijn knie terug te komen. Ik heb nu ook niet het gevoel dat we de knie moeten overbelasten", zo valt te lezen in het persbericht van zijn ploeg Sunweb.

Volgens ploegarts Camiel Aldershof gaat het om een voorzorg maatregel. "In aanloop naar de Dauphiné zeiden we dat we geen enkel risico wilden nemen en dat is precies wat we doen. Deze week is goed verlopen. We hielden de situatie per dag in de gaten en natuurlijk waren er ups en downs, maar dat konden we verwachten. Na het goede gevoel gisteren keerden de irritaties terug, dus besloten we een extra rustmoment in te lassen in aanloop naar de hoogtestage."

Dumoulin gaat zaterdag al terug naar Nederland om een scan te maken van zijn knie. Normaal gesproken gaat de Nederlander maandag weer op hoogtestage.

Zaterdag 6 juli is de start van de Tour de France in Brussel.


Dumoulin niet meer van start in Dauphiné (Pro Shots / Panoramic)