MLB: Twee cycles op twee dagen

Er is al bijna twee weken geen bericht geweest over de MLB, maar de Amerikaanse honkbalcompetitie gaat ondertussen rustig verder en er zijn verschillende mooie momenten geweest. Een kleine terugblik op de afgelopen twee weken dus met extra aandacht voor de Nederlanders in de MLB.

Ozzie Albies
De Atalanta Braves zijn de afgelopen bezig met een sterke opmars. Ze wonnen hun laatste acht wedstrijden en staan daardoor nu alleen aan kop in de National League East. Dat is ook mede te danken aan de sterke slagbeurten van de Nederlandse tweede honkman. In de laatste tien wedstrijden wist Albies drie homeruns te slaan met een slaggemiddelde van .385. Zijn slaggemiddelde over het hele seizoen honderd punten lager. 

In de wedstrijd van woensdag tegen de Pittsburgh Pirates wist Albies weliswaar geen homerun te slaan, maar zorgde wel voor de winst tegen de Pirates. In de elfde inning sloeg hij met een twee honkslag Austin Riley wel over de thuisplaat wat goed was voor een 8-7 overwinning.

Xander Bogaerts
Bogaerts kent een redelijk seizoen bij de Boston Red Sox, terwijl zijn ploeg nog niet de goede vorm te pakken heeft. Afgelopen donderdag in de wedstrijd sloeg Bogaerts alweer zijn veertiende homerun van het seizoen. Die homerun zorgde ook voor de winst tegen de Texas Rangers. 

Ook defensief liet Bogearts zijn waarde zien voor de Red Sox. In de wedstrijd tegen de Tampa Bay Rays pakte de kortestop uit met een prachtige defensieve play. 

Didi Gregorius
Gregorius heeft vorige week zijn rentree gemaakt bij de New York Yankees. De Amsterdammer lag er lang uit, maar keerde succesvol terug. Hij sloeg in zijn tweede wedstrijd dit seizoen zijn eerste homerun. Ondanks de snelle en sterke terugkeer van Gregorius loopt het bij de Yankees wat minder. Ze verloren vijf van de laatste zeven wedstrijden en zijn voorlopig de koppositie kwijt aan de Tampa Bay Rays.

Kenley Jansen
De closer van de Los Angeles Dodgers kwam de afgelopen twee weken weinig in actie. Als de closer van de Dodgers de wedstrijd op slot moest gooien deed Jansen dat ook. Hij heeft alweer twintig saves op zijn naam staan. Zijn Dodgers staan nog altijd ruim aan de leiding in hun league.

Jurickson Profar
Profar kent een moeilijk seizoen bij de Oakland Athletics en dat zette zich voort in de afgelopen twee weken. De tweede honkman van de A's zag zijn slaggemiddelde dalen naar de .209 en is daarmee de slechtste slagman van zijn ploeg. Afgelopen had hij een goede dag met twee honkslagen uit drie slagbeurten.

Jonathan Schoop
Schoop kent een wisselvallig seizoen bij de Minnesota Twins in tegenstelling tot zijn team, die ruim aan kop staan in de American League Central. Schoop wist afgelopen week wel een homerun te slaan, zijn twaalfde van het seizoen, maar kan niet terugkijken op een succesvolle week. 

Andrelton Simmons 
Simmons is de laatste Nederlander in de MLB, maar hij staat voorlopig aan de kant met een blessure. Naar verwachting komt hij deze maand niet meer in actie

Naast de Nederlanders is er genoeg moois te zien in de MLB. De laatsten twee dagen vielen er maar liefst twee cycles te noteren. Donderdag sloeg s Shohei Ohtani een historische cycle. De two-way player (slagman en werper) sloeg als eerste Japanse speler in de MLB een cycle: een honkslag, tweehonkslag, driehonkslag en een homerun in een wedstrijd. 

Vrijdagavond slaagde Jake Bauers er ook in om een cycle te slaan. De outfielder van de Cleveland Indians deed dat in de wedstrijd tegen de Detroit Tigers.

Othani slaat als eerste Japanner een cycle in de MLB (Bron Youtube.com)

Ook cycle voor Bauer (Youtube.com)

Hoogtepunten van de afgelopen week (Bron: Youtube.com)


Uitslagen MLB vrijdag
New York Mets - St. Louis Cardinals 4-5
Baltimore Orioles - Boston Red Sox 2-13
Washington Nationals - Arizona Diamondbacks 7-3
Cincinnati Reds - Texas Rangers 1-7
Detroit Tigers - Cleveland Indians 4-13
New York Mets - St. Louis Cardinals 5-9
Tampa Bay Rays - Tampa Bay Rays 4-9
Miami Marlins - Pittsburgh Pirates 0-11
Atlanta Braves - Philadelphia Phillies 9-8
Houston Astros - Houston Astros 15-2
Minnesota Twins - Kansas City Royals 2-0
Chicago White Sox - New York Yankees 10-2
Colorado Rockies - San Diego Padres 12-16
Oakland Athletics - Seatlle Mariniers 2-9
Los Angeles Dodgers - Chicago Cubs 5-3
San Francisco Giants - Milwaukee Brewers 5-3