FOK! Wat een weer: Regen, geleidelijk droger

De ochtend begint in vrijwel het hele land met regen. Van tijd tot tijd kan het stevig doorregenen met op veel plaatsen 10-20 mm neerslag, in het westen kan uiteindelijk lokaal 20-40 mm vallen. Zeer lokaal is onweer mogelijk. Het regengebied trekt gedurende de ochtend naar het noorden en verlaat aan het begin van de middag het land.

Daarachter klaart het van het zuidwesten uit op, maar kan er nog wel een enkele bui tot ontwikkeling komen met kleine kans op onweer. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 18°C in het noordwesten tot 22°C in het zuidoosten. Er staat aanvankelijk een zwakke tot matige noordelijke wind. In de loop van de dag wordt de wind westelijk en meest matig, in het Waddengebied mogelijk (vrij) krachtig.

In de nacht van zaterdag op zondag zijn er brede opklaringen en komt er lokaal mogelijk nog een bui voor. De minimumtemperatuur ligt rond 12°C. De zuid- tot zuidwestenwind is zwak tot matig, aan zee later mogelijk vrij krachtig.

Zondag overdag zijn er eerst zonnige perioden. Later ontstaan er steeds meer stapelwolken en kan er lokaal een bui tot ontwikkeling komen. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 17°C op de Wadden tot lokaal 23°C in het zuidoosten. Er staat een zwakke tot matige zuidwestelijke wind. Aan de kust is de wind af en toe vrij krachtig. (Bron: KNMI)

Mooie wolkenformatie (Foto: Interpretatie)
Mooie wolkenformatie (Foto: Interpretatie)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.