FOK! Wat een weer: Bui´g, later zonnig

Overdag zijn er eerst wolkenvelden en trekt een gebied met buiige regen noordwaarts over het land. Lokaal is onweer daarbij niet uitgesloten. Dit gebied verlaat het noorden aan het begin van de middag en wordt gevolgd door zonnige perioden. Het blijft dan vrijwel overal droog. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 20°C langs de kust tot 25°C in het oosten. Er staat een zwakke tot matige wind uit overwegend zuidelijke richtingen. Langs de kust en langs het IJsselmeer gaat de wind in de middag vanaf het water waaien en in de avond wordt de wind noordelijk.

In de nacht van vrijdag op zaterdag neemt de bewolking toe en volgen van het zuiden uit flinke perioden met regen. Lokaal kan ook onweer voorkomen. De minimumtemperatuur ligt rond 14°C. De wind is zwak tot matig uit overwegend noordwestelijke richtingen.

Het regengebied trekt zaterdagochtend naar het noorden en verlaat aan het begin van de middag het land. Daarachter klaart het van het (zuid)westen uit op, maar kan er nog wel een enkele bui tot ontwikkeling komen. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 18°C in het noordwesten tot 22°C in het zuidoosten. Er staat aanvankelijk een zwakke tot matige noordelijke wind. Overdag wordt de wind westelijk en meest matig. (Bron: KNMI)

User Very legde de lichtende wolken schitterend vast (Foto: Very)
User Very legde de lichtende wolken schitterend vast (Foto: Very)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.