Logano snelt naar NASCAR-zege in Michigan

Speciaal voor de NASCAR-liefhebbers keren we nog even terug naar het weekeinde. Er zou geracet worden op de Michigan International Speedway, maar wegens de regen werd iedereen zondagavond vlak voor de groene vlag weer terug de pitstraat in gestuurd, en daar bleven ze de rest van de dag.

Met een dag vertraging kon het groen dan eindelijk gezwaaid worden, met poleposition voor Joey Logano, voor Aric Almirola, Denny Hamlin en Kevin Harvick, terwijl ook Paul Menard en Brad Keselowski zich gelijk voorin meldden. Logano, Harvick en Almirola sloegen na de eerste schermutselingen een gaatje, tot de competition caution - het had na de kwalificatie immers geregend - de boel weer bij elkaar bracht.

Met Logano op kop gingen we door en het was Almirola die het grootste gevaar vormde. Het duo had moeite met het inhalen van achterblijvers, waardoor Alex Bowman zich tussen hen in kon nestelen. Logano hield echter stand en won de eerste stage, voor Bowman en Erik Jones. Dat was ook min of meer de volgorde bij het begin van stage twee, inclusief Almirola en Martin Truex Jr er vlak achter.

Logano had de touwtjes stevig in handen, maar moest enkele ronden voor het einde van de stage wel naar binnen, net als het gros van de coureurs. Austin Dillon kon nog even door en pakte de stagewinst, voor Harvick, Truex en Kurt Busch. Na de pitstops tijdens de caution was de leiding in handen van Logano en Elliott, maar Harvick schoof er gelijk voorbij en ook Truex en Larson kwamen naar voren.

Heel lang duurde het allemaal niet: Clint Bowyer tikte Jones aan en gleed daardoor zelf de muur in. Met Harvick nog steeds op kop konden we weer door, tot Austin Dillon zijn auto na een ronde of anderhalf tegen de muur zette, zonder al te veel schade. Harvick en Logano hadden bij de herstart de leiding en met nog zestig ronden te rijden kwamen ook Larson, Kurt Busch en Truex weer goed voorin kijken.

Bowyer gaat de muur in (Bron: YouTube)

Bij de laatste serie pitstops behield Logano de leiding, voor Truex en de gebroeders Kurt en Kyle Busch. Met vier ronden te gaan reed Jones met problemen het gras in en veroorzaakte hij een caution, net op het moment dat Truex vlak onder de bumper van Logano kroop.

De late caution betekende dat de race zou eindigen met overtime, waarbij Logano aan de leiding ging, voor Truex en de Busch-broers. Kyle viel terug, Kurt opende de aanval op Logano, maar de regerend kampioen was simpelweg te snel en pakte de winst, voor Kurt Busch en Truex.
De volgende race staat op 23 juni op het programma op de Sonoma Raceway, een road course.

Logano houdt Busch van zich af (Bron: YouTube)