Twee vrouwen aangehouden na beledigen agent en verzetten bij arrestatie

Op social media circuleert sinds woensdagavond 12 juni een filmpje waarop te zien is hoe een agent aan de Europalaan in Kaatsheuvel een vrouw van 17 jaar oud aanhoudt. Daarbij was hij genoodzaakt geweld te gebruiken.

De aanhouding van de 17-jarige verdachte en haar 47-jarige metgezellin, beiden woonachtig in Sprang-Capelle, gebeurde op donderdagochtend 16 mei. De agent zette de auto met het duo erin aan de kant nadat hij geconstateerd had dat beide inzittenden geen autogordel droegen. De 17-jarige bijrijdster begon hierop direct de diender uit te schelden. Daarop besloot hij haar aan te houden voor belediging. De bestuurster van het voertuig begon zich vervolgens met de aanhouding te bemoeien en ze probeerde de verdachte te ontzetten. Ook zij beledigde daarbij de diender. Ondertussen verzette de 17-jarige verdachte zich ook hevig. De agent was daardoor genoodzaakt zijn wapenstok te gebruiken.

Twee omstanders hebben uiteindelijk de agent geholpen bij de aanhoudingen. De vrouwen zijn aangehouden voor belediging, weerspannigheid en belemmeren van een aanhouding. Na verhoor zijn ze allebei met een proces-verbaal op zak vrijgelaten.