FOK! Wat een weer: blijft het nat?

Goeiedag!

Pluvius deed op veel plaatsen weer goede zaken. Met name in de zuidelijke helft viel er gisteren behoorlijk veel regen. Deze regen bleef in eerste instantie ook hangen, maar trok later wel naar het noorden toe. Op veel plaatsen viel er zo'n 20 tot 40 mm regen. Hoe verder naar het noorden, hoe minder er viel. Overigens is er overal in het land wel regen gevallen. Op de ene plek wat meer dan de andere. Over het algemeen viel er verder stroomopwaarts zo'n 10 tot 15 mm, maar in het noorden wat minder. Ook kwam er onweer bij voor. Soms zelfs verraderlijke onverwachte CG+.

Vandaag zien we de zon weer schijnen. De zon heeft echter niet het rijk alleen, want er maken ook enkele buien hun opwachting. Eerst vooral in het westen, maar later ook meer landinwaarts. Ook nu kan er weer onweer voorkomen. Maar het is al met al wel wat vriendelijker dan vandaag. De wind moeten we er wel bij nemen, want die is vrij krachtig tot krachtig, en tot in het oosten van het land vlagerig van karakter. Bij dit alles wordt het zo'n 17 tot 20 graden. 

Morgen overdag wordt het zonnig en droog. In de avond zou er wel wat regen kunnen vallen, maar daar komen we vanavond op terug.

Tot ziens!  

Zonsondergang een tijdje geleden (Foto: Stephan5)
Misschien maken we volgende week weer kans op zo'n zonsondergang. (Foto:Stephan5)


Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.