Complete Final Fantasy VII Remake gaat nog even duren

Director Yoshinori Kitase van Final Fantasy VII Remake kon Kotaku niet zeggen uit hoeveel games het remake-project zal bestaan. Tegen Game Informer meldde hij dat hij niet verwacht dat de overige episodes veel sneller ontwikkeld gaan worden nu de eerste game de basis gelegd heeft.

Kitase geeft aan dat het ontwikkelteam momenteel bezig is met het plannen van de scope voor de tweede game en tegelijkertijd de ontwikkeling van de eerste game voltooit. Deel een van Final Fantasy VII Remake staat op twee Blu-ray-schijven. Daarin spelen we in Midgar.

Tegen Game Informer zegt Kitase dat hij niet gelooft dat de ontwikkeltijd van verdere episodes in het remake-project veel korter zal zijn dan de ontwikkeling van de eerste game. De personages zijn bijvoorbeeld dan wel af, maar nieuwe omgevingen zullen waarschijnlijk nog veel tijd kosten. "Ik verwacht niet dat het dramatisch korter wordt", zei hij.

Square Enix stuurde nog een follow-up e-mail naar aanleiding van die verklaring van Kitase. "Terwijl het ontwikkelteam de eerste game van het project voltooit, plannen ze ook de hoeveelheid content voor de tweede. Vanwege het werk dat al aan het eerste spel is gedaan, verwachten we dat de ontwikkeling van het tweede spel efficiënter zal zijn. Echter, voor nu willen we ons concentreren op de ontwikkeling van de eerste game."

De eerste episode van Final Fantasy VII Remake komt 3 maart uit op PlayStation 4.