Nieuwe features Animal Crossing: New Horizons

Nintendo heeft tijdens hun Treehouse presentaties het ook over de nieuwe features van Animcal Crossing: New Horizons gehad. Nieuwe features zijn onder andere crafting en lokale multiplayer.

In Animal Crossing: New Horizons krijg je geen bestaand dorpje onder je snuffert, maar een leeg eiland. Jij mag deze helemaal zelf gaan inrichten. Natuurlijk lopen er weer potentiele inwoners rond waar je een babbeltje mee kan maken. Nieuw is de NookPhone. Met deze smartphone heb je allerlei apps in handen die je eilandleven een doel geven. Allereerst zijn er de do-it-yourself recepten. Door materialen op te pakken zoals takken en steen kun je nieuwe items zelf maken. Wat opvalt is dat er verschillende soorten van een type materiaal zijn, zoals hout en hardhout. Hiermee kun je bijvoorbeeld een bijl maken als je genoeg materiaal hebt. Dat doe je op Nooks Workbench.

Door allerlei dingen te ondernemen spaar je NookMiles. Dat kan van alles zijn, zelfs het ondankbare onkruid oppikken levert punten op. Met deze NookMiles speel je weer nieuwe recepten en items vrij. Op het strand zien we dit keer ook schelpen verborgen onder het zand. In de demo zien we dat door deze voor het eerst te vangen je personage een idee krijgt voor een nieuw recept.

Lokale multiplayer wordt ook ondersteund. Je geeft een van de JoyCons aan je vriend en je kunt samen spullen verzamelen of chillen op een bankje. Je kunt elk moment wisselen wie de leider van de twee is. Kleinere nieuwigheden zijn bijvoorbeeld dat je items ook buiten je tent kunt plaatsen, in het geval in onderstaande demo een bed en een radio.

Animal Crossing: New Horizons komt 20 maart uit op Nintendo Switch.