Bennett sprint naar eenvoudige zege in Dauphiné

Sam Bennett van Bora-Hansgrohe heeft de derde rit van het Critérium du Dauphiné. De Ierse sprinter won met overmacht de massasprint voor Wout van Aert en Davide Ballerini. Dylan Teuns blijft aan de leiding in het algemeen klassement.

Na twee ritten door de heuvels, waarin de klassementsrenners zich al lieten zien, was het vandaag een rit over vlakke wegen. Ideaal voor de sprinters om hun snelle benen te laten zien. Het peloton deed het rustig aan en lange tijd reden Natnael Berhane en Quentin Pacher vooruit, maar bij het ingaan van de laatste tien kilometer waren de vroege koplopers alweer ingerekend in het peloton.

Het peloton kon zich dan ook gaan opmaken voor een massasprint en in die massasprint was Bennett oppermachtig. De Ierse sprinter sprintte iedereen uit het wiel en kon ruim voor de meet zijn handen omhoog steken en was het alweer zijn zevende overwinning van het seizoen.

Woensdag is er weer voor de klassementsrenners. Dan staat namelijk een tijdrit van 26 kilometer op het programma in het Critérium du Dauphiné.