Politie zoekt hondenmishandelaar

De politie zoekt getuigen van dierenmishandeling op woensdag 5 juni 2019 op de Kuyperstraat in Maarssen ter hoogte van het parkje. Op die woensdagmiddag liet een man zijn hond uit op de Kuyperstraat in Maarssen ter hoogte van het parkje. In het voorbijgaan ziet de hond soortgenoten, gromt ernaar en wil erop af.

De man roept dat zijn hond moet gaan zitten. Omdat de hond daar geen gehoor aan geeft, trekt de man bruusk aan de riem en slaat hem diverse keren met de leren riem hard op zijn rug. Het dier heeft pijn en reageert angstig. Daarnaast heeft het dier behoorlijk wat striemen en bulten op de rug.

De man die de hond uitliet is ongeveer 40 jaar oud, heeft een lichtgetint uiterlijk en donkerbruin/zwart haar. Hij is rond 1.75 lang en heeft een normaal postuur. Hij droeg donkere kleding die net iets te groot om zijn lichaam valt. Vermoedelijk woont deze man in de omgeving van de Kuyperstraat en laat hij vaker in deze buurt zijn hond uit. Het ging om een kleine tot middelgrote, zwart met witte hond.

Mensen die de man denken te (her)kennen wordt gevraagd om contact op te nemen met de politie. Dat kan via 0900-8844, 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem.