Marvel's Avengers-game onthuld met releasedatum

Twee jaar na de eerste aankondiging zagen we eindelijk Marvel's Avengers tijdens de persconferentie van Square Enix. De uitgever heeft meteen een releasedatum bekendgemaakt: 15 mei 2020.

Vijf jaar na A-Day, een viering van de Avengers die compleet mis gaat, is het superheldenteam verstoten van de maatschappij. De opkomst van een nieuwe bedreiging ziet de noodzaak om het team te herenigen. Je speelt als Captain America, Thor, Hulk, Iron Man en Black Widow. Singleplayer en co-op werden genoemd. De cast heeft Nolan North als Tony Stark, Troy Baker als Thor en Laura Bailey als Black Widow.

Er is ook een online modus, waar je in teams van vier als verschillende helden kunt spelen, met nieuwe personages en regio's die gratis na de release komen. Er zijn geen lootboxes of andere pay-to-win ellende. Marvel's Avengers is ontwikkeld door Crystal Dynamics (Tomb Raider), en Eidos Montreal (Deus Ex).

Marvel's Avengers komt 15 mei 2020 uit op PlayStation 4, Xbox One, pc en Stadia. PlayStation-spelers krijgen early access en bonussen als de game uit is. Wat voor bonussen wil men nog niet kwijt.