Bethesda streamt games in 4K met Orion

Bethesda heeft niet alleen games aangekondigd, maar ook een softwarematige streamingoplossing, Orion genaamd. Orion is een gepatenteerde verzameling softwaretechnologieën die game-engines optimaliseren voor betere prestaties in een streamingomgeving. Het is ontwikkeld door id Software.

Orion is een gamestreamingtechnologie die videogames streamt met een lagere latency en lagere bandbreedte. Concreet worden latency-reducties tot 20% per frame en tot 40% minder vereiste bandbreedte gemeten. Hierdoor worden gestreamde games toegankelijk voor meer mensen, in meer gebieden, van hogere kwaliteit. In tegenstelling tot game-streamingdiensten die zich richten op hardware-oplossingen om games te streamen, is Orion een op game-engines gebaseerde technologie die een game voor de cloud optimaliseert. De Orion-technologie kan samenwerken met de hardwaretechnologie van andere streamingproviders en zorgt voor veel betere resultaten wanneer ze worden gecombineerd. Bethesda liet Doom uit 2016 zien op een smartphone, dat soepel gestreamd werd in 4K.

Bethesda zal binnenkort met het testen van Orion beginnen en biedt fans de mogelijkheid om Doom uit 2016 thuis gratis te streamen. Spelers kunnen zich nu aanmelden via de DOOM Slayers Club op www.SlayersClub.com.

Bethesda - Orion (Foto: Bethesda)