Ierland klopt zwak Nederland in halve finales World Cup of Darts

Nederland is in de halve finales van de World Cup of Darts uitgeschakeld. Na een moeizame zege op Canada in de kwartfinale ging het in de halve finale mis. Ierland dwong een koppel af en speelde daarin subliem met 100,2 per beurt. Zo staat Ierland tegenover Schotland in de finale.

Van Gerwen was net zoals in de middag niet sterk in zijn single, maar wist tegen Steve Lennon wel het voortouw te houden. Het liep naar een zevende leg en daarin gooide hij op het juiste moment een 180’er voor de dertiendarter. Jermaine Wattimena zakte in zijn partij volledig door het ijs tegen William O’Connor. In de tweede leg kreeg hij volop kansen om de leg te pakken, maar gooide geen dubbel. O’Connor liep naar 3-0 en maakte het in de vijfde leg af. Wattimena eindigde op slechts 75,96 per beurt.

In de koppelpartij konden Van Gerwen en Wattimena hun scorende vermogen niet tonen en was het de pijlen goed stond te raken. Hij gooide een 131-finish voor de break, waarop een solide dertiendarter al 2-0 betekende. Van Gerwen opende de derde leg met een 180’er, maar bulls-eye vanaf 86 viel niet. Lennon gooide vervolgens 128 uit voor 3-0. In de vierde leg bleven de Ieren rustig en maakten het af op tops.

In de andere halve finale had Schotland geen kind aan Japan. Het werd 2-0. De finale tussen Ierland en Schotland gaat zo beginnen. Eerst zijn twee singlepartijen, waarna er een dubbel wordt gespeeld. Indien nodig volgen nog twee singlepartijen tegen de andere speler van het duo. 

Uitslagen halve finales World Cup of Darts
Scotland 2-0 Japan
Singles One: Gary Anderson 4-2 Seigo Asada
Singles Two: Peter Wright 4-1 Haruki Muramatsu
Doubles: (Not Needed)

Republic of Ireland 2-1 Netherlands
Singles One: Steve Lennon 3-4 Michael van Gerwen
Singles Two: William O'Connor 4-1 Jermaine Wattimena
Doubles: Repubic of Ireland 4-0 Netherlands