FOK! Wat een weer: onzekere verwachting, kans op buien

Moggel!!  

Dat was gisteren best een prima dag voor een ieder lijkt mij zo. Het was niet bloedheet, het was niet te koud en de zon scheen heel behoorlijk. Wel was het zo dat er vanuit het zuiden wat bewolking kwam binnenschuiven. In het zuiden werd het zelfs helemaal bewolkt. Er viel daar ook een enkel spatje regen, maar op de meeste plaatsen bleef het droog. 

De bewolking breidde zich de afgelopen avond en nacht geleidelijk verder uit over ons land.

Voor vandaag wordt de verwachting onzeker. Een lagedrukgebied komt vanuit het zuiden naderbij. Daarbij wordt ook het één en ander aan buien berekend. Dit lijkt vooral te gebeuren op een vore die van zuid naar noord over ons land trekt. De vragen die hierbij opdoemen zijn bijvoorbeeld of er wel genoeg opklaringen aanwezig zijn om actieve buien te doen ontstaan. Blijft of wordt het bewolkt dan zal het bij wat regen blijven, maar klaart het goed op, dan zijn er pittige buien mogelijk. Daarbij is dan kans op hagel en onweer. De treksnelheid van de buien is niet hoog, dus als je in zo'n bui terecht komt dan regent die helemaal leeg. Er kan dan dus een flinke plens vallen. Maar nogmaals, dat hangt af van de opklaringen.

Ook de temperaturen schommelen morgen. In de bewolking alsmede langs de kust is 19 of 20 graden het maximum. In Utrecht kan het 23 graden worden en in het oosten en noordoosten misschien wel 25. Er staat een noordoostelijke wind. 

Ook dinsdag zijn er grote buienkansen.

Tot spreeks!

Wegtrekkende wolken (Foto: DJMO)
Afgelopen dagen klaarde het ook regelmatig op. (Foto:DJMO)


Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.