Twaalfde Roland Garros-titel Nadal

Tennisser Rafael Nadal heeft voor de derde keer op rij en maar liefst de twaalfde keer in totaal de titel gepakt op Roland Garros. De Spaanse gravellegende, als tweede geplaatst in Parijs, rekende in de eindstrijd af met de Oostenrijker Dominic Thiem (4), net als vorig jaar.

In de eerste set was het op 2-2 zowaar Thiem die de eerste break plaatste, maar Nadal sloeg gelijk twee keer terug en won de set. Set twee was vervolgens bepaald niet spannend: breakkansen zaten er lang niet in, tot Nadal op 6-5 zijn service inleverde en de set verloor.

Daarmee was het echter gedaan voor Thiem. De Oostenrijker leverde zijn service in set drie gelijk twee keer in en kon niet meer terugkomen, in set vier ging het niet veel beter voor Thiem. Op 5-1 kon Nadal het vervolgens op zijn tweede matchpoint afmaken: 6-3, 5-7, 6-1, 6-1.

Nadal wint voor de twaalfde keer de Open Franse Tenniskampioenschappen. (PRO SHOTS/Paronamic)
Nadal wint voor de twaalfde keer de Open Franse Tenniskampioenschappen. (PRO SHOTS/Paronamic)

Junioren
Bij de junioren ging de titel bij de jongens naar de Deen Holger Vitus Nødskov Rune, die Toby Kodat uit de VS met 6-3, 6-7 (5), 6-0 versloeg. Bij de meisjes kwam de Canadese Leylah Annie Fernandez het hele toernooi niet in de problemen en de nummer één van de plaatsingslijst stuurde de Amerikaanse Emma Navarro met 6-3, 6-2 naar huis in de finale.

Navarro won samen met landgenote Chloe Beck wel het dubbelspel, door Alina Charaeva en Anastasia Tikhonova uit Rusland met 6-1, 6-2 te verslaan. Bij de jongens ging die titel naar het Braziliaans-Argentijnse duo Matheus Pucinelli de Almeida/Thiago Agustin Tirante, die Flavio Cobolli uit Italië en de Zwitser Dominic Stricker met 7-6 (3), 6-4 klopten.