UFC: snuit nooit gebroken neus

Twee titelgevechten zaterdagnacht, maar iedereen wist dat het volk zat te wachten op het gevecht tussen Tony Ferguson en Donald Cerrone, een gevecht dat ergens in het midden van het programma zat weggestopt.

'The People's Main Event' werd het al snel genoemd. Cerrone, na de geboorte van zijn zoon volledig tot zijn recht komend en nog ongeslagen in zijn nieuwe gewichtsklasse en Ferguson, de onnavolgbare voormalig interimkampioen in het lichtgewicht en heeft sinds 2009 nog maar één keer verloren, staan garant voor het ouderwetse knokken zonder opgeven.

Vanaf de eerste seconde van de eerste ronde knalden de jabs op de gezichten van beide vechters. Cerrone was de actievere vechter, maar Ferguson wist met zijn onorthodoxe mix van combinaties Cerrone een aantal maal goed te verrassen. Een gelijkopgaande ronde daarom, maar Ferguson incasseerde nog een aantal verrassend harde knallen op het hoofd, met een bloedende wenkbrauw tot gevolg.

Ferguson kwam, zoals altijd, wat later op stoom. De tweede ronde leek 'El Cucuy' een goede gelegenheid om Cerrone dwars te zitten. Met een enorm tempo begon hij het lichaam van Cerrone te bewerken en het hoofd van Cowboy was het primaire doel. Al snel begon het gezicht van Cerrone er beschadigd uit te zien. Een gebroken bloedende neus en een opgezwollen rechteroog weerhield hem er echter niet van te stoppen met zijn aanvallen richting Ferguson, die bleef terugkomen met verwoestende jabs op het hoofd van Cerrone.

Feruguson zat zo in zijn zone, dat hij de break van scheidsrechter Miragliotta niet hoorde. Een ongeoorloofde stoot na het luiden van de gong tot gevolg. Ferguson kreeg een waarschuwing en beide vechters kregen hun verzorging. Cerrone maakte vlak voor het begin van de derde ronde een cruciale fout. Hij probeerde het opgehoopte bloed in zijn neus weg te snuiten, maar tegelijkertijd hoopte de luchtdruk achter de bloedprop zich op, waardoor zijn al zwaargehavende oog direct dichtsloeg.

Dokters beslistten dat hij niet verder kon vechten en zo eindigde dit gevecht in een anti-climax. Ferguson won voor de twaalfde keer achter elkaar en hopelijk mag hij zich later dit jaar opmaken op een gevecht met lichtgewichtkampioen Khabib Nurmagomedov die dan eerst nog af moet rekenen met de gevaarlijke Dustin Poirier.

Henry Cejudo vs Marlon Moraes
Cejudo eindigde deze avond als de vierde UFC-vechter met twee titels in verschillende gewichtsklasse. De vlieggewichtkampioen versloeg voor de vacante bantamgewichttitel Moraes na een fantastisch spektakel. 

De eerste ronde was dramatisch voor de vechter uit Los Angeles. Moraes domineerde de ronde volledig en Cejudo probeerde veel, maar de snelle vuisten en vooral harde trappen van Moraes waren onnavolgbaar snel en secuur. Uiteindelijk won de cardio van Cejudo het gevecht. 

Na een gelijkopgaande tweede ronde begon Moraes het duel te verliezen, mede door de harde knieën van Cejudo die het lichaam van Moraes teisterden. Vermoeid door al zijn energievretende stoten en al enigszins aangeslagen begon de Braziliaan aan de derde ronde, terwijl Cejudo heerlijk door de octagon bleef huppelen. Het was daarna snel over. Moraes belandde tegen het einde van de ronde op de vloer en Cejudo wist met rake vuisten de weerstand van Moraes te breken. De scheidsrechter besloot het gevecht te beëindigen.

Volledige resultaten en daarna nog wat hoogtepunten:
Henry Cejudo verslaat Marlon Moraes door TKO (stoten, ronde 3)
Valentina Shevchenko verslaat Jessica Eye door KO (strappen, ronde 2)
Tony Ferguson verslaat Donald Cerrone door TKO (dokterinterventie, ronde 2)
Petr Yan verslaat Jimmie Rivera na jurybesluit (29-28 x2, 30-27)
Blagoy Ivanov verslaat Tai Tuivasa na jurybesluit (29-28, 30-27 x2)
Tatiana Suarez verslaat Nina Ansaroff na jurybesluit (29-28 x3)
Aljamain Sterling verslaat Pedro Munhoz na jurybesluit (30-27 x3)
Alexa Grasso verslaat Karolina Kowalkiewicz na jurybesluit (30-27 x3)
Calvin Kattar verslaat Ricardo Lamas  door TKO (stoten, ronde 1)