BMX'ers Kimmann en Smulders winnen goud op wereldbekerwedstrijd

BMX'ers Niek Kimmann en Laura Smulders hebben bij de wereldbekerwedstrijden in Frankrijk goud gewonnen. Voor Kimmann was het alweer zijn derde zege op rij in de wereldbeker, terwijl voor Smulders het de tweede zege was in het wereldbekercircuit.

Kimmann had vorige maand in Papendal al laten zien dat zijn vorm goed was. Tijdens de vijfde wereldbekerwedstrijd van het seizoen was hij in de finale oppermachtig en won hij voor de Ecuadoriaan Alfredo Campo en de Fransman Joris Daudet. Kimmann is ook leider in de wereldbekerstand.

Bij de vrouwen was er de zege voor wereldkampioene Smulders. In een spannende finale waar het vooral ging tussen Smulders en de Alise Willoughby was de wereldkampioene net iets sneller dan de Amerikaanse. Simone Christensen werd op gepaste afstand derde. Judy Baauw reed ook de finale, maar de Nederlandse kwam niet verder dan een vijfde plaats. In het wereldbekerklassement heeft Willoughby nog wel een voorsprong op Smulders.

Zondag staat een nieuwe wereldbekerwedstrijd op het programma. Ook dan komen de BMX'ers in actie op de baan van Saint-Quentin-en-Yvelines.