Waterpolosters onderuit in halve finale World League tegen Amerika

De Nederlandse waterpolosters zijn er bij het finaletoernooi van de World League niet in geslaagd de finale te bereiken. In Boedapest was Amerika in de halve finales te sterk voor Oranje: 8-6 (3-1, 3-2, 1-2, 1-1).

Nederland begon goed aan de wedstrijd tegen Amerika, de wereld en olympisch kampioen. Maud Megens opende de score uit een strafworp. Daarna kwamen Amerikaanse waterpolosters langszij en namen in het eerste kwart langzaam afstand van de Nederlandse team. Het eerste kwart werd afgesloten met een 3-1.

Gedurende de wedstrijd bleef de score steeds in Amerikaans voordeel, al werd het in het slotkwart nog spannend nadat de Oranje-dames de stand tot 7-6 had teruggebracht, maar Amerika bracht het verschil weer op twee. Dat was ook de eindstand en staat Amerika in de finale tegenover Italië dat met 12-11 won van Rusland.

De winnaar van dit toernooi plaatst zich direct voor de Olympische Spelen van Tokio. Voor de overige teams zijn is het eerst volgende kwalificatiemoment het WK in Zuid-Korea.