Nieuw-Zeeland, BelgiŽ, Japan en Schotland naar kwartfinales WCoD

De tweede ronde van de World Cup of Darts is begonnen. In de middagsessie wisten Nieuw-Zeeland, Japan, Schotland en België zich te plaatsten voor de tweede ronde. Nederland komt vanavond in actie. 

Nieuw-Zeeland won uiteindelijk na een dubbel van Zuid-Afrika. Cody Harris bleef foutloos tegen Vernon Bouwers en Devon Petersen maakte gelijk door Haupai Puha met 4-0 te verslaan. De Kiwi’s kwamen in de beslissende dubbel al snel 3-0 voor, vooral omdat Bouwers beduidend minder gooide dan zijn teamgenoot Petersen, die eigenlijk de beste speler was van de vier spelers op het podium. De Zuid-Afrikanen brachten de spanning nog even terug door zich terug te vechten naar 3-2. Bouwers miste zelfs nog een pijl op tops om 3-3 te maken. Puha bezorgde zijn land daarna de zege door de zevende matchdart van Nieuw-Zeeland te benutten.

Seigo Asada en Harukia Muramatsu wonnen van de gebroeders Lim, die vrijdag nog wisten te stunten tegen Noord-Ierland. Schotland had geen moeite met Zweden. Peter Wright gaf nog twee legs weg tegen Dennis Nilsson. Gary Anderson zorgde ervoor dat Magnus Caris zijn laatste professionele wedstrijd geen leg kon winnen. 

De Duitsers lieten het voor eigen publiek in Hamburg compleet afweten. Zo miste Martin Schindler vijf wedstrijdpijlen om van Kim Huybrechts te winnen. Via dubbel vijf bezorgde Huybrechts België het eerste punt. Max Hopp was niet bij machte om de achterstand te repareren. De meest succesvolle Duitse darter ooit gooide een gemiddelde van slechts 76 in zijn partij tegen Dimitri van den Bergh. 

Bij de laatste acht spelen de Belgische darters tegen Gary Anderson en Peter Wright uit Schotland. Eerder op de middag wisten ook Japan en Nieuw-Zeeland zich te plaatsen voor de kwartfinales van het WK voor landenteams. Vanavond speelt Nederland in zijn tweederondepartij tegen Polen. 

Nieuw-Zeeland 2-1 Zuid-Afrika
Singles One: Cody Harris 4-0 Vernon Bouwers
Singles Two: Haupai Puha 0-4 Devon Petersen
Doubles: New Zealand 4-2 South Africa

Japan 2-0 Singapore
Singles One: Seigo Asada 4-3 Paul Lim
Singles Two: Haruki Muramatsu 4-2 Harith Lim

Schotland 2-0 Zweden
Singles One: Gary Anderson 4-0 Magnus Caris
Singles Two: Peter Wright 4-2 Dennis Nilsson

België 2-0 Duitsland
Singles One: Kim Huybrechts 4-3 Martin Schindler
Singles Two: Dimitri Van den Bergh 4-0 Max Hopp

Avondsessie vanaf 19.00 uur
Australia v Canada
Oostenrijk v USA
Engeland v Ierland
Nederland v Polen