Katten-hoarder heeft honderden katten verwaarloosd in huis

In het dorpje Madrid in de Amerikaanse staat Iowa zijn dierenhulpverleners gestuit op een huis dat uitpuilde met honderden katten, zowel levend als dood. Van de circa 300 gevonden katten was nog ongeveer een derde in leven toen de Animal Rescue Leauge of Iowa begon met het huis leeg te halen.

Naast de grote hoeveelheid katten was het huis ook bedolven onder de uitwerpselen en afval dat op sommige plekken wel 30 centimeter dik was. Reddingswerkers moesten het huis betreden met ademhalingsmaskers en beschermende kleding en mochten maar maximaal 30 minuten per keer naar binnen voordat ze weer naar buiten moesten om weer op adem te komen.

Bij het opruimen doken op allerlei plekken al dan niet levende katten op. In een schuurtje vonden ze bijvoorbeeld een paar kittens opgesloten in een doos met daarnaast een dode kat in een deken gewikkeld. Ook stonden er overal koelkasten en vriezers waarin naast eten ook kattenlijkjes waren gestopt.

De dierenopvang komt wel vaker verwaarloosde dieren tegen, maar dit is toch wel een uitzonderlijk hoog aantal. Voor de 127 katten die ze nog levend hebben kunnen redden zijn ze momenteel druk bezig om lokaal en via donaties spullen zoals kattenvoer in te zamelen. De 65-jarige eigenaar van de woning is aangehouden, waarom hij zoveel katten had is nog niet bekend.

Animal Rescue League of Iowa
Animal Rescue League of Iowa