Uncharted-film krijgt releasedatum

De ietwat geplaagde Uncharted-film staat nog steeds op de kaart. Sony heeft aangekondigd dat Nathan Drake op 20 december 2020 op het witte doek verschijnt, vertolkt door Tom Holland.

Er wordt al bijna tien jaar gesproken over een verfilming van Uncharted en het project heeft al de nodige namen voorbij zien komen. Zo is de oorspronkelijke regisseur David O. Russell (Three Kings, Silver Linings Playbook) vervangen door Shawn Levy (Stranger Things, Night at the Museum), die op zijn beurt weer ruimte heeft gemaakt voor Dan Trachtenberg (10 Cloverfield Lane).

De rol van Nathan Drake zou jaren terug in eerste instantie voor Mark Wahlberg zijn, maar hij bedankte voor de eer. In 2017 kwam naar buiten dat de keuze uiteindelijk is gevallen op Tom Holland, bekend als de meest recente Spider-Man. Holland is echter pas 23 jaar oud, wat doet vermoeden dat de film een soort origin story wordt. Variety weet dan ook te melden dat de film draait om de eerste ontmoeting tussen Drake en Victor ‘Sully’ Sullivan. In hoeverre de film aansluiting heeft met en trouw blijft aan de gameserie is nog niet bekend.