Norman sprint langs Lyles in fraaie 200 meter

Atleet Michael Norman heeft tijdens de Diamond League in Rome de 200 meter gewonnen. De Amerikaan was in een fraai duel net te sterk voor landgenoot Noah Lyles: 19,70 om 19,72 seconden. De Ecuadoriaan Alex Quiñonez eindigde op gepaste afstand (20,17) als derde.

5000m mannen
Het werd een volledig Ethiopische strijd, maar wel een mooie. Telahun Bekele, Selemon Barega en Hagos Gebrhiwet wisten zich los te werken van de rest in een snelle race, waarin Barega in de slotfase de aanval opende. Gebrhiwet moest lossen, Bekele wist de leiding verrassend terug te pakken en snelde in een beste wereljaarprestatie van 12:52,98 minuten - zijn eerste keer onder de dertien - alsnog naar de winst, voor Barega en Gebrhiwet. Uiteindelijk liep de gehele top-6 overigens onder de dertien minuten.

400m vrouwen
Lisanne de Witte kwam er niet aan te pas en eindigde in 52,17 seconden als zevende van de negen. De winst ging niet verrassend naar de Bahreinse Salwa Eid Naser in 50,26 seconden, ruim voor Shericka Jackson (51,05) en Stephenie Ann McPherson (51,39) uit Jamaica.

1500m vrouwen
Ook hier werd het een mooie driestrijd en wel met de Britse Laura Muir en het Ethiopische duo Genzebe Dibaba en Gudaf Tsegay. Met een halve kilometer te gaan schopte Dibaba het tempo omhoog, waardoor Tsegay moest lossen. Muir bleef er nog aan hangen, maar kwam nét tekort en eindigde een halve seconde achter de 3:56,28 van Dibaba als tweede, voor Tsegay.

110m horden
Nog een race met een mooie driestrijd en dit keer ging de winst naar de Rus Sergey Shubenkov, die in 13,26 seconden de Brit Andrew Pozzi (13,29) net van het lijf wist te houden. De Zuid-Afrikaan Antonio Alkana pakte in 13,30 tellen een keurige derde plek.

3000m steeplechase mannen
Geen Diamond League-onderdeel in Rome, maar het thema van de avond - 'een mooie driestrijd' kwam ook hier terug. Chala Beyo en Getnet Wale uit Ethiopië legden de Keniaan Benjamin Kigen het vuur na aan de schenen, hoewel Beyo in de slotfase af moest haken. Wale zette door, maar kwam net tekort tegen Kigen, die in een beste wereldjaarprestatie van 8:06,13 de winst pakte, voor Wale en Beyo.

Polsstokhoogspringen vrouwen
Het niveau was niet geweldig, maar Angelica Bengtsson zal er niet over klagen: met een Zweeds record van 4,76 meter sprong ze naar de winst, tien centimeter beter dan de Amerikaanse Sandi Morris en de Venezolaanse Robeilys Peinado, die plek twee deelden.

Hoogspringen mannen
Na heel veel blessureleed kon Bohdan Bondarenko weer eens juichen. De Oekraïner pakte met 2,31 meter de winst, geen geweldig indrukwekkende hoogte op dit niveau, maar wel een gedeeld beste wereldjaarprestatie en voor hem vooral hoopgevend. Majd Eddin Ghazal uit Syrië sprong met 2,28 meter naar de tweede plek, dezelfde hoogte als de op foutsprongen als derde eindigende Wit-Rus Maksim Nedasekau.

Hinkstapspringen mannen
De Amerikaan Omar Craddock sprong in zijn tweede poging naar 17,50 meter en dat bleek genoeg voor de winst. De eerste sprong van de Portugese Cubaan Pedro Pablo Pichardo leverde 17,47 meter en de tweede plek op, voor de 17,43 meter van Craddock's landgenoot Donald Scott.