Sprintster Thompson razendsnel op 100 meter

Atlete Elaine Thompson heeft tijdens de Diamond League in Rome indruk gemaakt op de 100 meter. De Jamaicaanse olympisch kampioene snelde naar de winst in een indrukwekkende beste wereldjaarprestatie van 10,89 seconden. Ze bleef de Britse Dina Asher-Smith (10,94) dankzij een sterke slotfase net voor, Aleia Hobbs uit de VS werd met 11,12 derde.

800m mannen
Met zo'n 150 meter te gaan trok Wycliffe Kinyamal ten strijde, maar de Keniaan bleek zijn sprint veel te vroeg aangegaan te zijn en werd zesde. De winst ging naar de Amerikaan Donovan Brazier, die met 1:43,63 twee honderdsten sneller was dan Nijel Amos uit Botswana, die even de winst leek te pakken.

400m horden mannen
Een Diamond League-onderdeel was het niet, maar er werd wel weer een scherpe tijd gelopen. De jonge Amerikaan Rai Benjamin scherpte zijn beste tijd van het jaar aan tot 47,58 seconden, maar bij gebrek aan onder meer Karsten Warholm en Abderrahman Samba werd het niet bepaald spannend.

400m horden vrouwen
De Amerikaanse Dalilah Muhammad won al in Doha en ook nu was ze duidelijk de beste in 53,67 seconden. Landgenote Shamier Little tekende met 54,40 voor de tweede plek, de Tsjechische veterane Zuzana Hejnova liet met 54,82 weer eens zien dat ze misschien wel weer een beetje op de weg terug is.

Speerwerpen vrouwen
De Letse Lina Muze nam in de tweede poging de leiding met 63,72 meter, maar bleef daar wel op steken. Eda Tugsuz uit Turkije kwam er met 64,51 meter in haar vierde worp overheen, maar in de vijfde van zes ronden pakte Lyu Huihui de winst: de Chinese gooide 66,47 meter, Tugsuz en Muze verbeterden zich niet.

Kogelstoten mannen
Met 21,68 meter had de Braziliaan Darlan Romani enige tijd de leiding in handen, tot Konrad Bukowiecki er overheen kwam: de jonge Pool stootte de kogel naar 21,97 meter, 27 centimeter verder dan zijn persoonlijk record en goed voor de winst. De Amerikaan Darrell Hill kwam in zijn laatste poging met 21,71m nog net voorbij Romani naar de tweede plek.

Verspringen vrouwen
Malaika Mihambo sprong voor het eerst over de zeven meter en met de 7,07m uit haar vierde poging pakte de Duitse knap de winst in een sterk veld. Caterine Ibarguen uit Colombia maakte weer een uitstapje vanuit het hinkstapspringen en won met 6,87 meter, de Amerikaanse Brittney Reese pakte met 6,76 meter de derde plek.