Kwalificatie WK 2022 begonnen: Zeges MongoliŽ en Bhutan

In Azië is de kwalificiatie voor het wereldkampioenschap voetbal in 2022 begonnen. Te twaalf laagst gerankte landen van de FIFA-ranking nemen het tegen elkaar op in een playoff voor de tweede ronde, waar de rest van Azië zal instromen. Het is het eerste continent, waar de kwalificatie begonnen is. 

De eerste wedstrijd ging tussen Mongolië en Brunei. Het thuisland won 2-0 door treffers van Norjmoogiin Tsedenbal en Naranbold Nyam-Osor.  Het is de tweede keer op rij dat Mongolië is betrokken bij de eerste wedstrijd in een WK-campagne. Vier jaar geleden ging de ploeg met 4-1 onderuit tegen Timor-Leste, een uitslag die later werd geschrapt toen bleek dat Timor-Leste gebruik had gemaakt van enkele Brazilianen.

Later op de dag waren er nog vier kwalificatieduels in de eerste ronde in Azië. Cambodja was met 2-0 te sterk voor Pakistan, Laos verloor in eigen land met 0-1 van Bangladesh, Macau won met 1-0 van Sri Lanka en Bhutan was met dezelfde cijfers te sterk voor Guam. Vrijdag zal Maleisië nog spelen tegen Oost-Timor. 

De returns van deze wedstrijden zijn dinsdag. De tweede ronde van de Aziatische kwalificatie start dit najaar. Ook in Afrika zal dit najaar de kwalificatie starten. De overige continenten starten in 2020. 

Doelpunten Mongolië - Brunei. (Bron: YouTube)

Buthan - Guam. (Bron: YouTube)