FOK! Wat een weer: Opnieuw code geel voor onweer

Vandaag is het eerst zonnig, al trekt er af en toe ook sluierbewolking over. De maxima liggen vanmiddag tussen 22°C in het Waddengebied en 26°C plaatselijk in het zuidoosten en oosten. In de tweede helft van de middag bereikt een gebied met onweersbuien het zuidwesten, dit gebied trekt in de middag en avond noordoostwaarts over het land. Bij de buien is er kans op hagel en komen er zware windstoten voor van 75 tot 100 km/uur. Het KNMI heeeft daarom code geel afgegeven. De wind is oost tot zuidoost en neemt toe naar matig tot vrij krachtig, aan de kust en op het IJsselmeer mogelijk krachtig. Nadat de buien gepasseerd zijn draait de wind naar zuid.

In de nacht naar zaterdag is het aanvankelijk droog en zijn er opklaringen. In de loop van de nacht neemt de bewolking toe en kan er een enkele bui overtrekken. De minimumtemperatuur daalt naar een graad of 12°C. De zuidenwind neemt geleidelijk toe naar vrij krachtig, 5 Bft, in de kustgebieden naar krachtig tot hard, 6 tot 7 Bft. Langs de westkust neemt de wind mogelijk toe tot stormachtig, 8 Bft. Bovendien zijn er daar dan zware windstoten mogelijk tot ca. 80 km/uur.

Zaterdag overdag is er een tweedeling met in de noordwestelijke helft veel bewolking en enkele buien. In de zuidoostelijke helft blijft het aanvankelijk droog en is er meer ruimte voor de zon, maar ook daar kan in de middag een bui overtrekken. Later in de middag en avond wordt het van het zuiden uit geleidelijk droog en klaart het steeds meer op. Het is fris met maximumtemperaturen die uiteenlopen van 14°C in het noordwestelijk kustgebied tot 19°C in het zuidoosten. De wind wordt geleidelijk zuidwestelijk en is boven land vrij krachtig tot krachtig, langs de kust hard tot stormachtig, 7-8 Bft. Vooral in de kustprovincies is er kans op zware windstoten van 75-90 km/uur. (Bron: KNMI)

Het onweer in de omgeving van Tubbergen  (Foto: Hummels)
Het onweer in de omgeving van Tubbergen (Foto: Hummels)


Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.