Infantino ook komende vier jaar president van de FIFA

Gianni Infantino is tijdens een congres in Parijs herkozen tot president van de FIFA. De Zwitser staat sinds 2016 aan het roer van de wereldvoetbalbond. De herverkiezing was een formaliteit omdat er geen tegenkandidaten waren.

“De afgelopen drie jaar en vier maanden waren zeker niet perfect. Natuurlijk heb ik fouten gemaakt, maar niemand heeft het meer over schandalen of corruptie”, zei Infantino op het FIFA-congres. “De FIFA was giftig, bijna crimineel. Nu is het veranderd in een bond zoals die zou moeten zijn.”

Nogmaals Infantino: “Vooral op financieel gebied zijn we erg transparant geworden. Alles is zichtbaar, elke dollar die binnenkomt en eruit gaat. Daardoor is het niet langer mogelijk om cijfers te verbergen of iets fout te doen. We hebben een zerotolerancebeleid tegen corruptie.”

De KNVB is blij met de nieuwe termijn voor de Zwitser. “Dit is een goede zaak voor het voetbal”, aldus KNVB-voorzitter Michael van Praag. “Infantino is bereid tot hervormingen en is een van de meest progressieve voetbalbestuurders van deze tijd. Hij houdt het voetbal over de hele wereld bereikbaar voor iedereen.”