Eerste snorscooterrijders op de bon

Het moge duidelijk zijn. Met de snorscooter ben je op het fietspad in Amsterdam niet meer welkom. En handhavers zijn begonnen met het uitdelen van de eerste boetes.

AT5 nam een kijkje op de Van Baerlestraat waar handhavers hun handen vol hebben aan het controleren van snorscooterrijders. Naast heel veel scooters die over de rijbaan voorbij kwamen, was er voor sommigen nog veel onduidelijkheid.

'Bij de hoeren vandaan'
"Ik heb m'n helm op en wilde op het fietspad rijden, maar daar is het onduidelijk. Je wordt niet goed geleid. Daar vanaf de brug bij de Ruysdaelkade, als je bij de hoeren daar vandaan komt, word je naar hier geleid. En daarna is het onduidelijk", zegt één van de aangehouden scooterrijders. Hij krijgt nog niet direct een boete. Uitgezocht wordt nog of hij eerder is gewaarschuwd of niet.

De nieuwe regels zijn al bijna twee maanden van kracht, maar de gemeente zorgde eerst voor een 'wenperiode' voor snorscooterrijders. Vanaf maandag is de gemeente gaan handhaven. Wie nog met de scooter op het fietspad rijdt riskeert een boete van 95 euro.